Federalni štab civilne zaštite dodijelio zahvalnicu UKC Tuzla

Federalni štab civilne zaštite dodijelio zahvalnicu UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, Federalni štab civilne zaštite donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i kolektivima, pravnim licima, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja u toku 2020. godine.

Tim povodom zahvalnicu je dobila Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla za nesebični doprinos u borbi sa pandemijom COVID-19.

“Međunarodni Dan civilne zaštite, koji se obilježava i kao Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine, prilika je da se zahvali onima koji su u protekloj godini pokazali visok nivo profesionalizma i humanosti u prevenciji i borbi protiv nesreća, ali i onima koji su, spašavajući tuđe živote i materijalna dobra, rizikovali svoje. Nije bilo lako odgovoriti na sve izazove u godini koju je obilježila pojava i širenje koronavirusa (COVID-19). Civilna zaštita na svim nivoima, pojedinci, kolektivi i svi koji su nesebično pomagali u borbi sa pandemijom pokazali su spremnost i dali veliki doprinos u prevazilaženju stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet pa tako i Federaciju BiH”, stoji u saopštenju Federalnog štaba civilne zaštite.