Delegacija Vlade TK posjetila UKC Tuzla

Delegacija Vlade TK posjetila UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju su činili premijer prof. dr. Kadrija Hodžić, ministar zdravstva dr. Božo Jurić, ministar unutrašnjih poslova TK Midhat Dobrnjić i savjetnik premijera, Miralem Nuhanović.

Premijera i resorne ministre Vlade TK primio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Alen Kamerić sa saradnicima. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Elvir Mahmuzić.

Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za UKC Tuzla, direktor, doc. dr. Alen Kamerić, premijera i resorne ministre, upoznao je sa organizacionom strukturom, mogućnostima i najznačajnijim projektima koji se provode u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Direktor je gostima predočio i planove za daljnji razvoj Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te je u svom izlaganju pomenuo i izgradnju Urgentnog centra.

Premijer TK Kadrija Hodžić je istakao da je UKC Tuzla prepoznatljiv brend i lider među zdravstvenim institucijama u BiH i da menadžment ove ustanove ima punu podršku Vlade TK za planirane razvojne projekte.

Sastanku su pored direktora UKC Tuzla i predsjednika Upravnog odbora ove ustanove prisustvovali i pomoćnik direktora za naučnoistraživački rad i nastavu, prof. dr. Šefik Hasukić, načelnik Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, doc. dr. Mustafa Tabaković, načelnik Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu, dr. Samir Cipurković i načelnik Sektora za pravne poslove, Ervin Mujkić.