Projekat profesionalne razmjene studenata

Projekat profesionalne razmjene studenata

posted in: Vijesti | 0

U organizaciji Udruženja studenata medicine u BiH, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i  Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla od 1. do 31. avgusta 2017. godine  realizuje se projekat profesionalne razmjene studenata.
JZU UKC Tuzla će narednih mjesec dana biti nastavna baza za praktičnu nastavu studenata  iz Turske, Rusije i Italije. U okviru projekta „Klinička praktična nastava BoHeMSA“ studenti će imati  priliku da se upoznaju sa procedurama i načinom rada iz  oblasti neurohirurgije, neurologije,kardiohirurgije, oftalmologije, ginekologije, pedijatrije kao i invazivne kardiologije, dok je  Sektor za naučno-istraživački rad i stručno usavršavanje u saradnji sa načelnicima Klinika izvršio izbor mentora koji će voditi edukacijske aktivnosti studentima za vrijeme boravka.

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla je organizovan prijem za studente na kome je  direktor UKC Tuzla, doc. dr. Nešad Hotić poželio dobrodošlicu studentima te istakao  važnost edukativnih projekta i saradnje  zbog obostrane razmjene iskustava i uspostavljanja kvalitetnih profesionalnih  veza.

Kako u Udruženja studenata medicine u BiH (BoHeMSA) ističu problem s kojim se studenti susreću jeste nedostatak adekvatne pripreme, prakse i usavršavanja vještina koje bi trebalo da omoguće budućim doktorima da pravilno odgovore svakom zadatku.

BoHeMSA je udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini, koje je punopravan član svjetske federacije udruženja studenata medicine IFMSA. BoHeMSA kroz svoje komitete organizuje razne projekte kako na lokalnom tako i na globlanom nivou,  a pod pokroviteljstvom IFMSA i ostalih partnerskih organizacija.