Deseta “Tuzlanska ORL škola”

Deseta “Tuzlanska ORL škola”

posted in: Vijesti | 0

U organizaciji Klinike za bolesti uha, grla i nosa JZU UKC Tuzla, Istanbul Medeniyet University, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Udruženja otorinolaringologa i cervikofacijalnih hirurga FBiH i Ljekarske komora TK, danas je održana deseta “Tuzlanska ORL škola”.

Tuzlanska ORL škola organizovana je u okviru nastojanja da se stalnom edukacijom i razmjenom iskustava u oblasti oboljenja uha, grla i nosa podiže nivo usluga prema krajnjim korisnicima.

Prema riječima načelnika Klinike za bolesti uha, grla i nosa JZU UKC Tuzla prof. dr. med. sci. Fuada Brkića to je jedan vid edukacije medicinskog osoblja u cilju kvalitetnijeg liječenja vertiginoznog sindroma.

Deseta “Tuzlanska ORL škola posvećena je vrtoglavici. Problem vrtoglavice je uobičajen u našoj svakodnevnoj praksi, od veoma blagih do teških formi vrtoglavice, rekao je prof. dr. Mahmut Tayyar Kacioglu, istakavši internacionalnu suradnju vodećih eksperata iz ove oblasti, a u cilju poboljšanja liječenja bolesnika sa vrtoglavicom.

Polaznici škole su imali priliku čuti predavanja eminentnih stručnjaka iz Turske (prof. dr. Mahmut Tayyar Kacioglu, prof.dr. Sertac Yetiset, prof. dr. Levent Ozluoglu, prof.dr. Necdet Ardic), Srbije (dr. Sente Marko), Hrvatske (prof.dr. Siniša Maslovara), Malezije (dr. Zuraida Zainun) i Bosne i Hercegovine. U okviru škole upriličen je i Workshop “Vertigo day”.