Donatorsko veče za Kliniku za dječije bolesti

Donatorsko veče za Kliniku za dječije bolesti

posted in: Vijesti | 0

U saradnji sa Klinikom za dječije bolesti UKC Tuzla, Fondacija Junuzović i Radio Kameleon pokrenuli su akciju za prikupljanje sredstava za adaptaciju Klinike za dječije bolesti JZU UKC Tuzla. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljene aktivnosti u okviru kojih će biti prikupljena sredstva za realizaciju projekta.

Donatorsko veče “Za ljepši osmjeh dječiji ” bit će održano 14. marta 2018. godine u 19:30 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla u Tuzli.

Kako je istakla na konferenciji gospođa Dinka Junuzović, direktorica Fondcije Junuzović, platinasti donatori uplaćuju 5.000 KM, zlatni 3.000 KM, a srebrni 1.500 KM. Pored donatora u toku je prodaja ulaznica po cijeni od 100 KM, a u funkciji je i humanitarni broj 090 292 046, te građani pozivom na ovaj broj doniraju tri konvertibilne marke.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove u UKC Tuzla, prof. dr. Fahrija Skokić ovom prilikom je istakla da će menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, skupa sa svim dobrim ljudima koji se uključe u humanitarnu akciju, biti istrajan u nakani da se trenutna zgrada ove klinike prilagodi uslovima koje nameće savremena pedijatrija, ali i načinu liječenja i boravka djece i roditelja.