Poslovna saradnja Aqua Power naučne grupacije Austrija i UKC Tuzla

Poslovna saradnja Aqua Power naučne grupacije Austrija i UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

Danas, 23.05.2018.godine, u Edukativnom centru Klinike za zarazne bolesti predstavljena je poslovna saradnja Aqua Power naučna grupacija Austrija i UKC Tuzla donacijom Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju. Podrškom Ministarstva zdravlja Tuzlanskog kantona, Aqua Power Group Austrija provodi ovaj humani projekat u cilju ostvarenja boljih uslova liječenja djece te dodatne pomoći svima koji se svakodnevno brinu o njihovom ozdravljenju.

Saradnja sa Aqua Power Austrija započela je relativno skoro ali je brzo rezultirala donacijom za Odjeljenje hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti. Time će ovo odjeljenje od sutra biti jedina zdravstvena ustanova u BiH čiji će pacijenti konzumirati zdravu vodu. Cilj nam je da u skorije vrijeme UKC Tuzla, kao što je to slučaj sa zdravstvenim ustanovama u Astriji, budu pokriveni ovim projektom, istakao je dr. Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK.

Ispred UKC Tuzla za donaciju gostima se zahvalila pomoćnik direktora za medicinske poslove prof.dr. Fahrija Skokić. Najveći procenat dječijeg organizma je voda, od vode zavise mnoge životne funcije, ako ta voda nije zadovoljavajuća onda može da se poremeti tok liječenja, kazala je prof.dr. Fahrija Skokić.

Prema riječima gospodina Željka Hanžeka, prije više od 30 godina, uočili smo problem vodovodne vode koja unutar cijevi gubi svoju prirodnu energiju. Vođeni naučnim rezultatima prof. Masaru Emota i vrhunskih austrijskih stručnjaka, željeli smo riješiti ovaj problem i dovesti u svaki stan tehnologiju koja ponovo vraća kvalitet prirodnih izvora.
Aqua Power Group prisutna je na tržištu u više od 30 država svijeta i razvila je naučnu saradnju s mnogim naučnim institucijama u svijetu te postala partner mnogih klinika, bolnica i mnogih zdravstvenih centara.
Na kraju sastanka Željko Hanžek je uručio certifikat o kvalitetu vode na Odjeljenju za dječiju onkologiju i hematologiju prof.dr. Nešadu Hotiću i dr. Bahrudinu Hadžiefendiću.