Otvorene su prijave za međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research 2018

Otvorene su prijave za međunarodni konkurs International Medis Awards for Medical Research 2018

posted in: Vijesti | 0
Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards ove godine peti put zaredom raspisuje konkurs International Medis Awards for Medical Research za najbolja aplikativna medicinska dostignuća ljekara i farmaceuta u regiji srednje i jugoistočne Evrope.
U 2018. godini poziv za prijavu upućujemo zdravstvenim radnicima s područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (s anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) i reumatologije.
Ko se može prijaviti?
Na konkursu možete učestvovati sa svojim naučno-istraživačkim radovima koje ste predstavili:
• člankom objavljenim u afirmiranoj naučnoj publikaciji s faktorom uticaja (Impact Factor) iznad 1,5.
Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen između 1. septembra 2017. i 31. avgusta 2018.
Konkurs je raspisan u osam država: Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.
Stručni žiri
Prijavljene radove ocjenjivat će stručni žiri prema unaprijed određenim kriterijima, a čine ga međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr. sc. Matije Tomšiča, dr. med., načelnika Kliničkog odjeljenja za reumatologiju u Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobjednika iz svakog gore navedenog područja istraživanja.
Nagrada
Pobjednicima konkursa pripada nagrada:
• bronzana skulptura Budućnost (Future) i
• financijski podsticaj za dalji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto).
Finalisti konkursa dobit će nagradu:
• priznanje Medis Awards
• finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto).
Finalisti i članovi stručnog žirija će prisustvovati svečanoj priredbi s dodjelom nagrada koja će se održati 29. novembra 2018. u Sarajevu. Pobjednici i finalisti dobit će nagradu ako budu učestvovali na ceremoniji.
Najkasniji rok za prijavu: 15. septembar 2018.
Prijavu na engleskom jeziku popunite u digitalnom obliku na formularu koji ćete naći na www.medis-awards.com. Tu ćete također naći detaljnije informacije o uslovima učestvovanja na konkursu. Više informacija o konkursu možete dobiti na e-adresi awards@medis.si.