VI Škola proksimalne dijagnostičke gastrointestinalne endoskopije

VI Škola proksimalne dijagnostičke gastrointestinalne endoskopije

posted in: Vijesti | 0

U organizaciji Klinike za interne bolesti UKC Tuzla i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona u toku je održavanje VI Škole proksimalne dijagnostičke gastrointestinalne endoskopije.
Voditelji škole su prof. dr. Ervin Alibegović i prof. dr. Nermin Salkić.
Od ove godine program škole će biti koncipiran po programu evropske endoskopske asocijacije, što zači da će školu proksimalne dijagnostičke gastrointestinalne endoskopije pohađati jedan kandidat koji će proći obuku od teorijskog dijela do praktičnog, te će biti educiran od dijela pripreme aparata do samostalnog izvođenja procedure.
Načelnik Klinike za interne bolesti UKC Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović istakao je zadovoljstvo radom Odjeljenja za gastroenterologiju i hepataologiju te naglasio da je naročito ponosan na osoblje ovog odjeljenja koje, predvođeno šefom Odjeljenja, prof. dr. Ervinom Alibegovićem, nesebično prenosi stečeno znanje i iskustvo mlađim kolegama. Načelnik Tulumović je također naglasio da Odjeljenje gastroenterologije i hepatologije već dugi niz godina sprovodi kontinuirane edukacije kadra i da su svojim znanjem i pristupom rada pomjerili granice kada je u pitanju interna medicina.