Najavljen 1. Simpozij anesteziologa i reanimatologa u FBiH sa međunarodnim učešćem

Najavljen 1. Simpozij anesteziologa i reanimatologa u FBiH sa međunarodnim učešćem

posted in: Vijesti | 0

U povodu održavanja 1. Simpozija anesteziologa i reanimatologa u FBiH danas je na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla održana konferencija za novinare.

O organizaciji, izboru tema i predavača s novinarima su razgovarali prof. dr. Semir Imamović, načelnik Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i doc. dr. Jasmina Smajić, predsjednik Udruženja doktora medicine anesteziologa-reanimatologa u FBiH.
Glavna tema simpozija je “Traumatizirani pacijent-izazov ili rutina”, a predavači su eminentni stručnjaci iz BiH, Hrvatske, Švedske, Turske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Bugarske.

Simpozij će biti prilika za predstavljanje širokog spektra tema koje se odnose na traumatizirane pacijente gdje će sudionici imati priliku razgovarati, razmjenjivati informacije i svoja iskustva o ovoj temi.
Najavljeno je osam sesija, 28 pozvanih predavača i 270 prijavljenih učesnika.

Prvi simpozij anesteziologa i reanimatologa u FBiH sa međunarodnim učešćem održat će se u periodu od 1. do 3. novembra 2019. godine u Hotelu Mellain u Tuzli.