Prof. dr. Enisa Mešić, prof. dr. Šefik Hasukić i prof. dr. Senaid Trnačević primljeni u Akademiju medicinskih nauka Bosne i Hercegovine

posted in: Vijesti | 0

Tokom proslave 10. godišnjice Akademije medicinskih nauka Bosne i Hercegovine, koja je održana tokom vikenda, 26. i 27. oktobra 2019. godine u hotelu Holiday u Sarajevu, u Akademiju su primljeni: prof. Enisa Mešić, prof. Šefik Hasukić, prof. Senaid Trnačević, prof. Mirza Biščević, prof. Dončo Donev i prof. Slobodan Janković.

Osnivač i predsjednik AMNuBiH, Izet Mašić u svom uvodnom govoru povodom osnivanja AMNuBiH je istakao da je Akadamija medicinskih nauka BiH jedna od pet akademija koje egsistiraju na području Bosne i Hercegovine, ali analizom broja citata naučnih publikacija 33 akademika ove akademije, u svjetskim indeksnim i citatnim bazama podataka, AMNuBiH je najreferentnija među njima.
Akademici ove akademije prepoznatljivi su po svojim naučnim doprinosima u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, USA, Njemačkoj i Norveškoj, dakle u zemljama u kojima, također važe za priznata imena u struci i nauci. Neki od akademika AMNuBiH su i članovi Svjetske akademije nauka i umjetnosti, Svjetske akademije medicinske informatike, Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Srpske akademije medicinskih nauka, Akademije nauka i umjetnosti BiH, te Hrvatske akademije nauka i umjetnosti u BiH i Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.