Udžbenik Hirurgija/kirurgija uručen kao poklon direktoru UKC Tuzla

Udžbenik Hirurgija/kirurgija uručen kao poklon direktoru UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

Prvi bosanskohercegovački udžbenik ‘Hirurgija/kirurgija’, koji su napisali najprominentniji profesori hirurgije pet medicinskih fakulteta iz Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Mostara i Foče, na poklon je dobio direktor JZU UKC Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović. Poklon su uručili prof. dr. Samir Delibegović i prof. dr. Fuad Pašić.
Direktor se zahvalio na poklonu i kazao da je ponosan što su zdravstveni stručnjaci iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uspjeli okupiti univerzitetske profesore i zajedničkim zalaganjem ujednačiti kriterije i napisati udžbenik koji sadrži najnovije svjetski dostupne podatke iz oblasti hirurgije.
Udžbenik je rezultat zajedničkog rada 16 autora i 11 koautora. Namjenjen je studentima medicine, ali i specijalizantima hirurgije.
Knjiga od 1.246 stranica i 22 poglavlja dobila je afirmativne recenzije prof.dr. Božine Radevića iz Srbije, prof.dr. Aleša Tomažića iz Slovenije, prof.dr. Miroslava Bekavca Bešlina iz Hrvatske i najstarijeg živućeg profesora hirurgije u Bosni i Hercegovini prof.dr. Ekrema Dizdarevića.