Poštovani pacijenti i posjetioci,
dobrodošli na web stranice Univerzitetskog kliničkog centara Tuzla!
Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla) je jedna od najvećih zdravstvenih ustanova u Bosni i Hercegovini, sa dugogodišnjom uspješnom tradicijom u liječenju različitih vrsta oboljenja. Istovremeno je i nastavno-naučna baza fakulteta i škola medicinskog usmjerenja.
Postojeća i buduća organizacija Ustanove zasnovana je na postavljenom cilju što uspješnijeg liječenja pacijenata i očuvanja zdravlja. U tome nam pomaže napredak nauke i tehnologije, koji koristimo i usmjeravamo na pružanje usluga standardnog kvaliteta i jednakog sadržaja, ali i Vaša spremnost na saradnju.
Dolaskom u naše Ustanovu povjeravate nam brigu o svom zdravlju, koje je preduslov sretnog i uspješnog života. Želimo da se kod nas prijatno osjećate i Vaš boravak okončate što prije. Za to ćemo se potruditi, a Vas molimo da bez ustručavanja iskažete svoje želje, prijedloge i primjedbe. To će nam biti od velike pomoći. Tako ćete pomoći i sebi i nama i svima koji budu tražili pomoć naše bolnice.
Management i osoblje
 

Vodič za pacijente i posjetioce
Klikni na link za pregled

 

 

UPUTE ZA POSJETIOCE
Klikni na link za preled

26.1.2018.
Obavještenje za javnost
Imajući u vidu lošu epidemiološku situaciju na području Tuzlanskog kantona, te prirodu oboljenja koja se liječe na Klinici za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze, gdje se uglavnom radi o imunodeficijentnim pacijentima, na prijedlog V.D. načelnika klinike donesena je odluka da se do daljnjeg zabrane sve posjete pacijentima na Klinici za hematologiju i transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze UKC Tuzla.

12.1.2018.
Obavještenje za javnost
Zavod za javno zdravstvo TK je zbog nepovoljne epidemiološke situacije u neposrednom okruženju, a vezane za epidemijsku pojavu morbila, kao i trenutnu sezonu gripe i nedovoljno dostignut broj obaveznih vakcinacija prema Programu obavezne imunizacije, prema Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uputio preporuku za izmjenu režima posjete u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Po novom režimu posjete će biti dozvoljene utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom u vremenskom periodu od 16 do 18 sati, a u jedinicama visokog rizika na period od 16 do 17 sati.

 

VODIČ ZA PACIJENTE
– PRAVA, OBAVEZE I ODGOVORNOSTI PACIJENATA –
Klikni na link za pregled

 

VODIČ ZA PACIJENTE SA DUŠEVNIM SMETNJAMA
– PRAVA, OBAVEZE I ODGOVORNOSTI PACIJENATA –
Klikni na link za pregled

 

 

POLITIKA O JEDNAKOSTI, ANTIDISKRIMINATORSKOJ PRAKSI I JEDNAKOM PRISTUPU USLUGAMA
Klikni na link za pregled

 

 

INFORMATIVNI MATERIJAL O POJMU I NAČINU PRIJAVLJIVANJA KORUPCIJE
Klikni na link za pregled

Napomena: Popunjen obrazac dostaviti putem e-maila: info@ukctuzla.ba

 

 

ZAHTJEV ZA IZDAVANJE MEDICINSKE I DRUGE DOKUMENTACIJE

Klikni na link za pregled

 

 

MJERENJE ZADOVOLJSTVA/ISKUSTVA PACIJENATA
Rezultati mjerenja zadovoljstva pacijenata za 2017. godinu.
Klikni na link za pregled
(Podaci ažurirani  3.5. 2018. god.)