Ministar zdravstva TK posjetio UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla danas je boravio ministar zdravstva TK, Bahrudin Hadžiefendić. Ovo je prva posjeta ministra Hadžiefendića Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla nakon imenovanja na mjesto ministra zdravstva TK. Tokom razgovora sa ministrom zdravstva TK, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla doc. dr. Nešad Hotić prezentirao je aktuelne aktivnosti, godišnje ciljeve, te dugoročne planove i projekte koji se odnose na razvoj zdravstvenog sistema i kvalitet usluga prema krajnjim korisnicima.

Ministar Hadžiefendić je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnosti i planova ustanove, te naglasio da je Ministarstvo zdravstva TK prepoznalo UKC Tuzla kao kvalitetnog partnera s kojim će raditi na poboljšanju zdravstvenih usluga na ovom području. ˝Vjerujem da ćemo timskim radom unaprijediti rad svih zdravstvenih ustanova na području TK, sa posebnim osvrtom na Univerzitetski klinički centar Tuzla. Ministarstvo zdravstva sa Vladom TK će raditi na intenzivnom zapošljavanju zdravstvenog kadra. Zapošljavanjem mladih ljekara i medicinskih tehničara želimo spriječiti njihov odlazak u zemlje EU”, rekao je ministar Hadžiefendić i dodao da će se lično potruditi da stvarajući pozitivno okruženje i timski rad vrati dignitet i poštovanje ljekarskoj i sestrinskoj profesiji.

Iako je posjeta najavljena kao protokolarna ministar je sa direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla razgovarao i o ciljevima, zadacima i rokovima Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji će se evaluirati u narednih četri do šest mjeseci.