Premijer TK posjetio bolesne mališane i uručio im novogodišnje paketiće

Premijer TK posjetio bolesne mališane i uručio im novogodišnje paketiće

posted in: Vijesti | 0

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, djecu koja se liječe na Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla posjetili su premijer TK, Kadrija Hodžić, ministrica pravosuđa i uprave Una Harčin, ministar rada, socijalne politike i povratka Esad Džidić, ministar zdravstva Božo Jurić i ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović. Uz novogodišnje paketiće koje je premijer uručio mališanima upućene su i čestitke uz želje za brzo ozdravljenje, zdravlje i školski uspjeh u 2022. godini.

Premijer TK je istakao da je Vlada TK i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak uz saradnju sa Dječijim selom mira Turija za mališane na području TK osigurala ukupno 1.500 novogodišnjih paketića od kojih je Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla uručeno 200.

„Želimo da podijelimo novogodišnju radost sa našim mališanima koji trebaju našu pomoć. Trebaju naše razumijevanje i našu podršku. Ovim dijeljenjem zajedničke radosti dajemo podršku našim malim herojima, koji će za neko iduće vrijeme da preuzmu budućnost ove zemlje. Dakle, želimo im da što prije ozdrave i da se što prije vrate svojim kućama“, rekao je tokom obilaska klinike premijer Kantona Kadrija Hodžić.

Premijera TK i resorne ministre su dočekali direktor UKC Tuzla, prim. doc. dr. Alen Kamerić, sa pomoćnikom direktora za nastavu i naučno-istraživački rad prof. dr. Šefikom Hasukićem, pomoćnikom direktora za sestrinsto, Šefikom Husićem, mr. sestrinstva i načelnicom Klinike za dječije bolesti, doc. dr. Lejlom Osmančević.

Direktor UKC Tuzla se zahvalio premijeru Hodžiću i svim članovima Vlade TK koji su svojim dolaskom malim pacijentima uveličali novogodišnje praznike. “Premijer i članovi vlade su uveličali ovaj dan i donijeli malo radosti i sreće našim malim pacijentima koji trebaju svakodnevnu brigu i skrb našeg osoblja Klinike za dječije bolesti i ja im se na tome najiskrenije zahvaljujem. Nadam se da će svi naši mali pacijenti u skorije vrijeme napustiti kliniku i praznike dočekati u svojim domovima”, rekao je direktor Kamerić.