Održan svečani kolegij u povodu obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara

Održan svečani kolegij u povodu obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara

posted in: Vijesti | 0

U povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, pomoćnik direktora za sestrinstvo Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, mr. sc. Šefik Husić, DMT, menadžer u zdravstvu, održao je svečani kolegij glavnih sestara/tehničara i inženjera radiološke i laboratorijske dijagnostike.

U svom izlaganju osvrnuo se na značaj i ulogu medicinskih sestara i tehničara, kao najveće skupine zdravstvenih radnika koja je dala nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19. Kako je ovom prilikom rekao, okolnosti sa kojima smo se susretali tokom pandemije znatno su uticale na svjesnost o značaju prisustva i pomoći koju pružaju medicinske sestre i tehničari u poboljšanju zdravlja populacije.

Tokom razgovora sa saradnicima, pomoćnik direktora je predstavio ciljeve i planove za naredni period, te istakao da od njih očekuje efikasnost i profesionalnost u unapređenju zdravstvene zaštite građana.

Na kraju svog izlaganja zahvalio se prisutnima na saradnji, te uputio čestitku u povodu Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara.

Ovogodišnji Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se pod sloganom: Medicinske sestre: Glas koji vodi – Ulaganje u sestrinstvo i poštivanje prava u ostvarivanju zdravlja za sve.