U UKC Tuzla ugovor potpisalo osam specijalizanata

U UKC Tuzla ugovor potpisalo osam specijalizanata

posted in: Vijesti | 0

Na osnovu Konkursa za izbor kandidata za dodjelu specijalizacija Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla raspisanog 07.02.2023.godine i Rješenjem od Federalnog ministarstva zdravstva o odobravanju, pokrenuti su koraci o implementaciji istih. Pomoćnik direktora za nastavu i naučnoistraživački rad Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. med. sc Ervin Alibegović i Admira Nožinović, dipl. pravnik, Službe za ljudske resurse, organizovali su prijem i potpisivanje ugovora za ljekare kojima su dodjeljene specijalizacije.

Tokom prijema istaknuto je da menadžment ove ustanove ima za cilj mladim ljekarima omogućiti priliku kako bi mogli nastaviti i usavršavati svoju edukaciju, te na taj način dati doprinos u struci i nauci. “Edukacija u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla predstavlja strateški cilj kojim se želi kroz kontinuiranu edukaciju kadra unaprijediti medicinski standardi u dijagnostici i liječenju”, istakao je prof. Alibegović.

Od početka godine u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, uz rješenja o odobrenju specijalizacija od strane Federalnog ministarstva zdravstva, potpisano je ukupno 43 ugovora o dodjeli specijalizacija, dok je za ostale specijalizacije postupak pribavljanja rješenja od Federalnog ministarstva zdravstva u toku.