Održan sastanak s predstavnicima kompanije Deling invest na kojem je predstavljen idejni projekat Dnevne bolnice Klinike za onkologiju i radioterapiju

Održan sastanak s predstavnicima kompanije Deling invest na kojem je predstavljen idejni projekat Dnevne bolnice Klinike za onkologiju i radioterapiju

posted in: Vijesti | 0

U saradnji sa udruženjima onkoloških pacijenata oboljelih od karcinoma dojke,prije godinu dana, pokrenut je razgovor u smijeru rješavanja poboljšanja uslova liječenja onkoloških pacijenata u Dnevnoj bolnici Klinike za onkologiju i radioterapiju JZU UKC Tuzla.

Kao rezultat razgovora od strane pomoćnika direktora za sestrinstvo, Šefika Husića, mr. sestrinstva, pokrenuta je inicijativa prema kompaniji Deling invest za rekonstrukciju i adaptaciju prostora Dnevne bolnice Klinike za onkologiju i radioterapiju.

Dana, 10.11.2023. godine, održan je sastanak sa direktorom kompanije Deling invest, Edinom Delalićem, dipl. oec. i tehničkim direktorom Deling invest, Arminom Kapetanovićem, dipl. ing. građevine, te arhitekticom Amilom Žunić.

Predstavnike su primili pomoćnik direktora za sestrinstvo, Šefik Husić, mr. sestrinstva i VD načelnica Klinike za onkologiju i radioterapiju, prof. dr. med. sc. Šefika Umihanić.
Tokom razgovora, predstavnici Deling investa izrazili su želju da zajedno sa svojim kooperantima urade rekonstrukciju i adaptaciju prostora Dnevne bolnice u svrhu poboljšanja uslova za liječenje onkoloških i hematoloških pacijenata.
Ovom prilikom direktor UKC Tuzla, prof. dr. med. sc. Denijal Tulumović, pomoćnik direktora za sestrinstvo, Šefik Husić, mr. sestrinstva i VD načelnica Klinike za onkologiju i radioterapiju, prof. dr. med. sc. Šefika Umihanić izrazili su zahvalnost predstavnicima kompanije Deling investa koji su prepoznali značaj projekta i pružili podršku u realizaciji istog, te u vremenskom periodu od 15 dana počinju sa realizacijom.

Kompanija Deling invest, kao društveno odgovorna kompanija, duži niz godina učestvuje u humanitarnim akcijama koje su rezultirale poboljšanjem kvaliteta liječenja u JZU UKC Tuzla.