PLAN STRUČNIH SASTANAKA MEDICINSKIH SESTARA-TEHNIČARA JZU UNIVERZITETSKOG KLINIČKOG CENTRA  TUZLA  ZA 2016. GODINU
(Stručni sastanci se održavaju svakog prvog petka u mjesecu sa početkom u 14 sati u    amfiteatru Klinike za interne bolesti JZU UKC Tuzla)

Klikni na link za pregled

 

1. Kongres o debljini Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem

 13 -14 novembar / studeni 2015
Hotel Tuzla, Tuzla

 

Cijenjene kolegice i kolege, dragi prijatelji
zadovoljstvo nam je da Vas možemo pozvati da uzmete učešće u radu Prvog kongresa o debljini u Bosni i Hercegovini sa međunarodnim učešćem.
Novoformirano Udruženje “Društvo za debljinu” u Bosni i Hercegovini želi da kroz multidisciplinarni pristup kroz različite sesije epidemiolozi, endokrinolozi, gastroenterolozi, obiteljski liječnici, psihijatri, pedijatri, anesteziolozi, nutricionisti, hirurzi i drugi donesu kroz interaktivan pristup smjernice za liječenje debljine u Bosni i Hercegovini.
Kroz posebnu sesiju sestre i medicinski tehničari će dati osvrt na specifičnosti rada sa pretilim pacijentima. Učešće na kongresu su potvrdili nejeminetniji stručnjaci i medicinski djelatnici iz različitih oblasti koji se u svakodnevnoj praksi susreću sa pretilim pacijentima kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva. Ako preklopimo naša znanja ona će biti veća i konzistentnija a to će u konačnici dovesti do boljih rezultata u liječenju gojaznosti.
Široko raširenih ruku i topla srca Vas očekujemo u Tuzli.

docent dr. Pašić Fuad Predsjednik organizacionog odbora
predsjednik Udruženja “Društvo za debljinu” u Bosni i Hercegovini.

 
Više informacija

 

Internacionalni kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine u Bosni i Hercegovini
Tuzla, 30.10. – 01.11.2015.