U povodu obilježavanja Dana državnosti položeno cvijeće na spomen obilježje JZU UKC Tuzla

U povodu obilježavanja Dana državnosti položeno cvijeće na spomen obilježje JZU UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježen je u Univerzitetskom kliničkom centaru Tuzla. Delegacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Ministarstva zdravstva TK i Udruženja boraca Javnih zdravstvenih ustanova Tuzlanskog kantona položili su cvijeće na spomen obilježje u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Prim. doc. dr. med. sc. Alen Kamerić, direktor UKC Tuzla uputio je čestitku u povodu Dana državnosti svim građanima i zaposlenicima UKC Tuzla, te istakao da obilježavanje 25. novembra predstavlja dan utemeljenja naše domovine kao države svih njenih građana i ravnopravnih naroda čime je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine.
“Zahvalio bih se našim uposlenicima koji su danas demobilisani borci, a koji su jedan dio svog života dali za odbranu naše domovine i izgradili našu zemlju koja bez njih sigurno ne bi bila država u kojoj danas živimo. Ljekari i medicinsko osoblje u toku rata su pružili veliku podršku braniteljima, ali i civilnom stanovništvu. Ja sam danas iskreno ponosan i sretan što u UKC Tuzla tradicionalno obilježavamo ovaj datum, ali i sjećamo se naših boraca i civilnih žrtava rata”, istakao je direktor UKC Tuzla.

Dr. Božo Jurić, ministar zdravstva TK prisustvovao je polaganju cvijeća na spomen obilježju u UKC Tuzla.
“Čast i zadovoljstvo mi je da u povodu Dana državnosti BiH danas prisustvujem polaganju vijenca na spomenik onih koji su dali svoj život za odbranu BiH, a bili su uposlenici UKC Tuzla. Uposlenici UKC Tuzla kroz svoj požrtvovan rad su dali veliki doprinos u odbrani BiH.”, rekao je ovom prilikom ministar Jurić.