Delegacija Evropskog univerziteta Kallos posjetila UKC Tuzla

Delegacija Evropskog univerziteta Kallos posjetila UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

U protokolarnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila je delegacija Evropskog univerziteta Kallos koju su činili akademik, prof. dr. Nedeljko Stanković, prof. dr. Mithat Tabaković, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. Adi Rifatbegović, prodekan za nastavu medicinskog fakulteta i prof. dr. Fahir Baraković, dekan Fakulteta zdravstvenih nauka.
Delegaciju je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prim. doc. dr. Alen Kamerić sa saradnicima, pomoćnikom direktora za medicinske poslove, doc. dr. Bahrudinom Hadžiefendićem i pomoćnikom direktora za naučno istraživački rad i nastavu, prof. dr. Šefikom Hasukićem.
Tokom sastanka razgovaralo se o nastavku saradnje između ove dvije ustanove koje su od novembra 2015. godine potpisnici međusobnog ugovora o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji.
Direktor UKC Tuzla, prim. doc. dr. Kamerić istakao je da će studenti Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih nauka Kallos, kao i studenti ova dva fakulteta Univerziteta u Tuzli, imati mogućnost vakcinacije unutar Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, što je uslov za prisustvo praktičnoj nastavi u ovoj ustanovi.
U nastavku razgovora definisan je program rada unutar naučnostraživačke saradnje ove dvije ustanove.