Potpisan Memoradum o razumjevanju između EUFOR-a i UKC Tuzla

Potpisan Memoradum o razumjevanju između EUFOR-a i UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dana, 12.7.2022. godine, potpisan je Memorandum o razumijevanju između Snaga Evropske unije u BiH i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

U ime komadanta Snaga Evropske unije (EUFOR) u Bosni i Hercegovini, generalmajora, Anton Wessely, delegacija Pravnog ureda EUFOR-a posjetila je Univerzitetski klinički centar Tuzla i sastala se sa direktorom UKC Tuzla, prof. dr. Denijalom Tulumovićem.
Tokom sastanka razgovaralo se o Memorandumu pružanja zdravstvenih usluga osoblju EUFOR-a.

Potpukovnik Peter Meislitzer, iz Pravnog ureda Evropskih snaga u BiH, tokom razgovora je kazao da je Univerzitetski klinički centar Tuzla i van granica Bosne i Hercegovine prepoznat kao ustanova u kojoj se primjenjuju savremene i visokosofisticirane dijagnostičke procedure i prate dostignuća u medicini na različitim nivoima.

Direktor UKC Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović zahvalio se predstavnicima EUFOR-a na posjeti, te istakao zadovoljstvo što je Univerzitetski klinički centar Tuzla prepoznat kao lider u pružanju zdravstvenih usluga. Direktor se ovom prilikom zahvalio i na zalaganju predstavnika Evropske unije koji su velikim brojem donacija pomogli i unaprijedili rad ustanove tokom pandemije COVID-19 i predstavnicima Pravnog ureda Evropskih snaga u BiH uručio Priznanje UKC Tuzla za izuzetno zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije.