Delegacija Vlade posjetila Univerzitetski klinički centar Tuzla

Delegacija Vlade posjetila Univerzitetski klinički centar Tuzla

posted in: Vijesti | 0

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem posjetila je Univerzitetski klinički centar Tuzla. Goste je primio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović koji je izrazio zadovoljstvo zbog iskazanog interesa za UKC Tuzla. Tokom razgovora predstavljen je plan rada, kao i strateški ciljevi ustanove. Poseban akcenat stavljen je na neophodno zanavljanje medicinske opreme, popunjavanje kadra i stručnu edukaciju.
Kao prioritet naveden je problem nabavke novog linearnog akceleratora.

Delegacija Vlade izrazila je spremnost da i dalje bude partner u realizaciji svih projekata koji doprinose kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti građana TK.

“Vlada će podržati realizaciju svih projekata koji su od interesa za građane našeg kantona, prije svega tu mislim na stabilizaciju pružanja usluga radioterapije, što nam je jedan od prioritta”, kazao je premijer Halilagić.

Direktor Tulumović je izrazio zahvalnost Vladi TK na podršci koju pruža Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

„Današnji sastanak pokazatelj je dobre i korektne saradnje. Danas smo predstavili naše planove, ali i ciljeve i nadam se da ćemo u nekoj budućoj saradnji uspjeti da planirano i ostvarimo. Želimo napraviti dodatne iskorake kako bi osigurali stabilnost pružanja zdravstvene usluge našim građanima, s jedne strane, te da tu uslugu, u saradnji sa našim osnivačima Kantonalnom i Federalnom vladom dodatno i unaprijedimo. Nastojat ćemo da redovnom edukacijom obezbijedimo razvoj novih procedura“ istakao je direktor prof. dr. Tulumović.
Današnjem sastanku su uz premijera Halilagića i direktora Tulumovića prisustvovali i ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Denis Husić i savjetnik premijera TK Hasan Fehratović.