MFS “EMMAUS” uručio vrijednu donaciju UKC Tuzla

MFS “EMMAUS” uručio vrijednu donaciju UKC Tuzla

posted in: Vijesti | 0

Međunarodni forum solidarnosti “EMMAUS” BiH danas, 4. avgusta 2022. godine, je Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uručio vrijednu donaciju. Pomoćnik direktora MFS “EMMAUS”, Elmedin Škrebo predao je donaciju koja se sastoji od 21 800 zaštitnih mantila za jednokratnu upotrebu.

U ime Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla donaciju su preuzeli doc. dr. med. sc. Lejla Osmančević, v.d. pomoćnika direktora za medicinske poslove i magistar sestrinstva, Šefik Husić, pomoćnik direktora za sestrinstvo i tom prilikom iskazali veliku zahvalnost na donaciji.

“Uručena donacija nam je od velikog značaja jer po preporukama Kriznog štaba i Odlukom menadžmenta UKC Tuzla od 1. avgusta 2022. godine na svim klinikama UKC Tuzla formirali smo izolacione jedinice po istom konceptu koji se primjenjuje u većini zdravstvenih ustanova u okruženju. U pravom trenutku nam je stigla donacija i na tome se ispred UKC Tuzla zahvaljujem Međunarodnom forumu solidarnosti “EMMAUS” Bosne i Hercegovine”, istakao je Šefik Husić.