Održana škola ultrazvučne dijagnostike vratne regije

Održana škola ultrazvučne dijagnostike vratne regije

posted in: Vijesti | 0

U organizaciji JZU UKC Tuzla i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održana je Škola ultrazvučne dijagnostike vratne regije.

Voditelj škole bila je prim. dr. med. sc. Belkisa Izić, specijalista nuklearne medicine, a predavači su specijalisti iz oblasti nuklearne medicine sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti ultrasonografije.

Školu je pohađalo osamnaest polaznika iz cijele Bosne i Hercegovine koji su nakon teoretske i praktične obuke stekli vještine za samostalni rad.

“Škola je koncipirana na način da su polaznici podijeljeni u tri grupe, po šest polaznika, koji prolaze prvo teoretski, a potom i praktični dio u Odjelu nuklearne medicine. Nakon položenog završnog ispita svi polaznici samostalno obavljaju ultrazvučne preglede što je veliki benefit jer se zdravstvenim osiguranicima pruža lakša dostupnost ultrazvučnih pregleda predjela vratne regije”, istakla je dr. sc. Belkisa Izić.

Cilj organizatora škole ultrazvučne dijagnostike vrata je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara.