In memoriam

In memoriam

posted in: Vijesti | 0

Samir Kamenjaković, dugogodišnji zaposlenik Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla preminuo je juče, 11. marta 2023. godine u 48. godini života.

Samir Kamenjaković rođen je 10. maja 1975. godine u Tuzli, gdje je završio i Srednju medicinsku školu. Studij Medicinske radiologije završio je na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao. Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Radio je na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje je dugo godina obnašao funkciju glavnog medicinskog tehničara, a bio je i docent na Odsjeku radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine.

Obavljao je funkciju gradonačelnika Živinica i zamjenika predsjednika Skupštine Tuzlanskog katona. Tokom rata bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Komemoracija će biti održana danas, 12. marta 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru Živinice sa početkom u 11 sati, gdje će biti otvorena i Knjiga žalosti u vremenskom periodu od 11 do 14 sati. Knjiga žalosti će biti otvorena u ponedjeljak i utorak u prizemlju zgrade Gradske uprave Živinice, u periodu od 8 do 16 sati.

Ispraćaj će biti obavljen danas, 12. marta 2023. godine u 16 sati u Donjoj Lukavici, Živinice, a dženaza i ukop na mezarju Lone.