U UKC Tuzla održan tečaj ultrazvučne dijagnostike vratne regije

U UKC Tuzla održan tečaj ultrazvučne dijagnostike vratne regije

posted in: Vijesti | 0

U organizaciji JZU UKC Tuzla i Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, u periodu od 12. do 19. maja 2023. godine, u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, održan je postdiplomski tečaj medicinskog usavršavanja iz oblasti ultrazvučne dijagnostike prednje vratne regije.

Polaznici tečaja su nakon teorijske i praktične obuke pristupili testiranju na kojim su pokazali stečena znanja za samostalno izvođenje ultrazvučne dijagnostike.

Prema riječima voditelja tečaja, dr. med. sc. Belkise Izić, škola je koncipirana na način da su polaznici podijeljeni u dvije grupe i prvo prolaze teoretski, a potom i praktični dio obuke na Odjelu nuklearne medicine. “Nakon položenog završnog ispita polaznici samostalno obavljaju ultrazvučne preglede što je veliki benefit jer se zdravstvenim osiguranicima pruža lakša dostupnost ultrazvučnih pregleda predjela vratne regije”, istakla je dr. Izić.

Cilj organizatora škole ultrazvučne dijagnostike vrata je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara.