Donacija dva ultrazvučna aparata

Donacija dva ultrazvučna aparata

posted in: Vijesti | 0

Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uručena donacija dva ultrazvučna aparata. Donacija je finansirana sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona, a realizacija je izvršena preko Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).
Kako je istaknuto tokom primopredaje riječ je o ultrazvučnim aparatima koji posjeduje izuzetan kvalitet za rezoluciju slike i dizajn, a čija upotreba će obezbjediti kvalitetniju i dostupniju dijagnostičku podršku. Pomenuti ultrazvučni aparati su pokretni što omogućava lakši pristup teškim i nepokretnim pacijentima.

Premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić je istakao da je Vlada TK posvećena intenzivnom snabdijevanju UKC Tuzla medicinskom opremom, te da je pored današnje donacije Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, u prošloj sedmici, isporučen rendgen aparat. U planu je i nastavak kada je riječ o ovakvim projektima, jer kako je kazao premijer Hodžić, tokom proteklih mjeseci fokus rada Vlade, između ostalog je bio da se nabavkom savremene medicinske opreme unaprijedi kvalitet zdravstvenih usluga na području TK.

Na donaciji se zahvalio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prim. doc. dr. med. sc. Alen Kamerić.
„Ovo su dva najsavremenija ultrazvučna aparata i to je samo jedan dio u cjelokupnom projektu kojim Vlada finansira nabavku nove opreme u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Najvažnija nam je dobrobit naših pacijenata i sa ova dva aparata u upotrebi značajno će se skratiti liste čekanja na medicinsku dijagnostiku, a istovremeno će ovi uređaji znatno olakšati rad našim zdravstvenim radnicima“, rekao je direktor Kamerić.