Škola ultrazvučne dijagnostike srca

Škola ultrazvučne dijagnostike srca

posted in: Vijesti | 0

U okviru kontinuirane medicinske edukacije u UKC Tuzla, od 31. januara do 25. februara 2022. godine, održat će se Škola ultrazvučne dijagnostike srca.

Osnovni cilj Škole ultrazvuka je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara.

Školu organizuje Sektor za naučno-istraživački rad i stručno usavršavanje UKC Tuzla uz saradnju sa Ljekarskom komorom TK.

Dobrodošlicu svim polaznicima ispred Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uputio je prof. dr. med. sc. Šefik Hasukić, pomoćnik direktora za nastavu i naučno-istraživački rad UKC Tuzla. “UKC Tuzla ima tradiciju od 2003. godine u organizaciji Škole ultrasonografije srca. Očekujem da će i ova škola biti uspješna kao i sve dosadašnje, a imate punu podršku od menadžmenta UKC Tuzla”, rekao je prof. Hasukić.

Prof. dr. med. sc. Harun Brkić, predsjednik Ljekarske komore TK je istakao da je Škola UZ srca jedan vid lijepe saradnje UKC Tuzla i Ljekarske komore TK. “Vjerujem da će ova edukacija proteći kako je planirano i da ćete iz ove Škole izaći sa jednim dodatnim znanjem i uspostavljenim kontaktima za budući rad”, kazao je prof. dr. Brkić.

Polaznicima Škole će biti omogućeno sticanje teorijskog znanja nephodnog da bi se razumio i obavio ultrazvučni pregled, kao i postizanje zadovoljavajuće praktične uvježbanosti neophodne za rutinski rad.

Voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike srca je mr. med. sci Elnur Smajić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog, šef Odjeljenja za kardiologiju Klinike za interne bolesti UKC Tuzla.