60. Škola ultrazvučne dijagnostike abdomena

60. Škola ultrazvučne dijagnostike abdomena

posted in: Vijesti | 0

Dodjelom certifikata u UKC Tuzla završena je jubilarna 60. Škola ultrazvučne dijagnostike abdomena. Škola je bila u organizaciji JZU Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Ljekarske komore TK, trajala je od 5. do 30. juna 2023.godine.

Cilj Škole ultrazvuka je da se osavremeni i poboljša nivo ultrasonografije, kao i da se omogući kvalitetnija edukacija ljekara. Proces edukacije je postupan i sistematski, prilagođen nivou znanja polaznika.

Voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike abdomena bio je prof. dr. Senaid Trnačević, specijalista interne medicine, subspecijalista nefrolog, a predavači su bili eminetni ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti ultrasonografije.

“Deset polaznika škole ultrazvučne dijagnostike abdomena bili su iz različitih zdravstvenih ustanova širom Bosne i Hercegovine. Pored sticanja teorijskog znanja nephodnog da bi se razumio i obavio ultrazvučni pregled, polaznici su postigli i praktične uvježbanosti neophodne za rutinski rad”, istakao je prof. Trnančević.